Certificeret webshop
Nem og gennemskuelig handel
Sikker betaling
Køberbeskyttelse på op til 10.000 kr.

Livø – det grønne paradis

NYHED: Få en unik rundvisning på Livø og hør om øens fascinerende historie. Inkl. forplejning, bus fra Fyn og rejseleder.

Oplev "livets ø"

Få steder i Danmark er der så idyllisk som på Livø, hvor den billedskønne natur med smukke kystskrænter og en af Danmarks fineste egeskove pryder landskabet.

 

For få årtier siden var Livø dog alt andet end et paradis. I 1911 overtog De Kellerske Anstalter Livø, og set med nutidens øjne var Livø snarere en djævleø, der - ligesom Sprogø i Storebælt - udgjorde en isoleret fangeø, hvor man husede hver "de underlødige", som myndighederne dengang kaldte dem. Man mente, at de syge, de farlige og de uønskede burde spærres inde på en øde ø.

 

Glæd dig til en spændende vandring rundt på øen, hvor en lokal guide undervejs vil fortælle om stedets spændende, men også uhyggelige, historie.

 

Du får:

  • Endagstur til Livø

 

Turen indeholder:

  • Kørsel i 4-stjernet bus
  • Lokal guide
  • Sandwich 
  • Eftermiddagskaffe og kage
  • Repræsentant fra GIBA Travel

 

Vælg mellem følgende datoer:

  • Søndag den 11. september 2022
  • Lørdag den 11. marts 2023

 

OBS: Turen egner sig ikke for dårligt gående eller kørestolsbrugere.

 

Turbeskrivelse

Fra 1911 og 50 år frem udgjorde Livø et selvstændigt samfund, der stort set var selvforsynende, og hvor åndsvage og ofte kriminelle mænd boede.

 

Livet på øen var dog ikke som i et normalt fængsel. De anbragte kunne gå frit omkring, og det var deres opgave at passe landbruget, skovbruget og mejeriet på øen. Over årene forsøgte flere at flygte over isen til Fur, hvilket oftest havde en uheldig udgang, og de blev bare sejlet tilbage til Livø, hvor de kom i isolation.

 

På den tid havde Livø 200 beboere, hvoraf halvdelen var under åndssvageforsorgen, mens den anden halvdel var de ansatte og deres familier. Ø-anstalten blev nedlagt i 1961 og efterlod en lille institutionsby af smukke bygninger. I dag bor der ca. 10 faste beboere på Livø, og Naturstyrelsen driver økologisk landbrug på øen fra den gamle avlsgård.

 

Fra færgelejet er der ca. 700 meters gang til byen.

 

I starter med frokost, hvorefter I møder jeres lokale guide, som vil vise jer rundt på øen i et par timer og fortælle om stedets historie. Efter lidt tid på egen hånd tager I færgen retur til fastlandet med lidt af Danmarkshistorien i bagagen.

 

Det praktiske

Opsamlingssted og afgang: Afkørsel 58 b v/Middelfart kl. 08.00. I er retur ca. kl. 18.00.

 

Reserver din tur inden for 5 dage hos GIBA Travel på giba@gibatravel.dk. Husk at oplyse dit værdibevis-ID og tilhørende kode samt den valgte dato.

 

Bemærk: Der tages forbehold for annullering ved for få tilmeldte. 

 

Tryghedsgaranti

GIBA Travel giver tryghedsgaranti på denne tur. Det betyder, at hvis udflugten aflyses grundet COVID-19-restriktioner, så får I det indbetalte beløb tilbage på et gavekort, der kan bruges på samtlige udflugter hos GIBA Travel.

 

Om GIBA Travel

GIBA Travel arrangerer kvalitetsrejser inden for områderne kultur, velvære, opera og gourmet. Rejserne indeholder oplevelser ud over det sædvanlige, har et højt fagligt niveau og henvender sig til et modent publikum.

 

Hos GIBA Travel er der fokus på de små detaljer, der gør den store forskel; at man har en fast chauffør under hele turen, at man møder dygtige og engagerede guider, og at man føler sig set og forkælet på sin rejse. Deres motto er, at rejser skal være skønne at glæde sig til, dejlige så længe, de varer, og rare at tænke tilbage på.

 

GIBA Travel er medlem af Rejsegarantifonden nr. 2854

 

Det med småt

Prisen gælder for 1 person.

 

Da tilbuddet inkluderer transport, er det ikke muligt at ændre eller fortryde købet.

 

Deal.dk fungerer kun som formidler af dette tilbud, og Giba Travel er den tekniske arrangør. Har I spørgsmål til turen, bedes I kontakte GIBA Travel på tlf.: 91 52 60 52.

 

Ved fejl eller mangler på destinationen, skal der rettes henvendelse til opholdsstedet med det samme. Umiddelbart herefter skal der også rettes skriftlig henvendelse til Deal.dk på mail@deal.dk, hvor det fremgår, hvem der er klaget til på destinationen. Følges proceduren ikke, og Deal.dk først modtager en evt. klage efter hjemkomst, vil denne blive afvist og kompensation vil ikke være mulig.

Endagstur til Livø

Her finder du os

Deal.dk A/S
Banegårdspladsen
5000 Odense C

Tlf: +45 65 45 55 44
Mail: mail@deal.dk
CVR nr: 35252754

Om Deal.dk

Tilbudsmail